Krysia bardzo lubi zielone zupy. Oto jej sezonowa wersja szparagowo-cukiniowo-pietruszkowa.
Zajęcia towarzyszące: wyławianie szparagowych główek. Świetna zabawa, szkoda że na około 3 minuty:)
Gotowe zupsko z olejem z ostropestu oraz...
...zajadane z dodatkiem młodego ziemniaczka.
Przepis:
pęczek zielonych szparagów, 1 cebula, 2 małe młode pietruszki, pół niedużej cukinii, olej kokosowy
Cebulę zeszklić na łyżce oleju kokosowego, dodać około 1 l wody, posolić, zagotować, dodać pokrojone szparagi pozbawione zdrewniałych końcówek i główek, końcówki oddać kozom, główki zachować, dodać obraną i pokrojoną cukinię, pokrojoną pietruszkę, gotować do miękkości, zmiksować, dodać szparagowe główki, pogotować jeszcze chwilę i gotowe! Podawać z kroplą dobrego oleju i/lub młodym ziemniakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz